Συχνές ερωτήσεις

9ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ποια είναι η διαδικασία ασφάλισης;
Α. Μέσω της ιστοσελίδας μας

1ο Βήμα: Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα παρεχόμενα προγράμματα ανά κατηγορία ασφάλισης (αυτοκίνητο, κατοικία, ζωή). Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις κάθε προγράμματος στην επιλογή «Προγράμματα Ασφάλισης». Πληροφορηθείτε τις λεπτομέρειες κάθε κάλυψης, επιλέγοντας την αντίστοιχη κάλυψη με το δείκτη του ποντικιού. Ενημερωθείτε για τους όρους ασφάλισης, ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας.


2ο Βήμα: Πληροφορηθείτε το κόστος των ασφαλιστικών προγραμμάτων επιλέγοντας «Υπολογισμός Ασφαλίστρων» και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία που ζητούνται στην αντίστοιχη φόρμα.


3ο Βήμα: Επιλέξτε το πρόγραμμα ασφάλισης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Πατήστε το αντίστοιχο κουμπί «Αγορά», για να προχωρήσετε στην αγορά του προγράμματος.
Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία της φόρμας αγοράς και επιλέξτε τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε στη φόρμα πληρωμής, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχετε επιλέξει παραπάνω.


4ο Βήμα: Ολοκληρώστε την αγορά του ασφαλιστικού προγράμματος, συμπληρώνοντας τα στοιχεία της φόρμας πληρωμής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πληρωμής (σε περίπτωση που επιλέξετε για τη συναλλαγή σας πιστωτική κάρτα ή Internet Banking), εκδίδεται άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, με τη βεβαίωση ασφάλισης, το οποίο σας αποστέλλεται σε μορφή pdf στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το συμβόλαιό σας - βεβαίωση ασφάλισης στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε.

Για τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Auto Protect Extra και Auto Protect Premium, απαιτείται προασφαλιστικός έλεγχος από εξουσιοδοτημένο από την Εταιρία μας πραγματογνώμονα, προκειμένου να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την αγορά τους. Στις περιπτώσεις αυτές, με την υποβολή της φόρμας αγοράς, καταχωρείται αίτηση ασφάλισης. Στη συνέχεια, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης θα έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών, προκειμένου να καθοριστεί ραντεβού.

Ειδικά για το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Auto Protect Extra, η αγορά μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τη διενέργεια προασφαλιστικού ελέγχου, ανάλογα με το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας του οχήματος. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου του οχήματος είτε πριν, είτε μετά την έκδοση του συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι για την καταχώριση της αίτησης ασφάλισης δεν απαιτείται πληρωμή.

Μετά την ολοκλήρωση του προασφαλιστικού ελέγχου, θα ενημερωθείτε με email για την έκβαση της αίτησής σας και στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του ασφαλιστικού προγράμματος και να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πληρωμής (σε περίπτωση που επιλέξετε για τη συναλλαγή σας πιστωτική κάρτα ή Internet Banking), εκδίδεται άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας με τη βεβαίωση ασφάλισης, το οποίο σας αποστέλλεται σε μορφή pdf στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το συμβόλαιό σας - βεβαίωση ασφάλισης στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε.Β. Τηλεφωνικά, καλώντας στο 18189 ή στο +30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό (ισχύει για την αγορά προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου)

Η διαδικασία ασφάλισης αλλά και η αγορά του συμβολαίου του αυτοκινήτου σας μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά. Εσείς απλά καλέστε μας καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, στο 18189 (+30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό) και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας ενημερώσει αναλυτικά για τα παρεχόμενα προγράμματα, τις καλύψεις, τους όρους ασφάλισης καθώς και για το σχετικό κόστος.

Εφόσον επιλέξετε το πρόγραμμα ασφάλισης που επιθυμείτε και ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, η διαδικασία αγοράς ολοκληρώνεται με τη γνωστοποίηση των στοιχείων σας ( όχημα – οδηγός ) στον αρμόδιο υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου και την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας (εφάπαξ εξόφληση ή πληρωμή σε έως και 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις).

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας εκδίδεται άμεσα και θα σας αποσταλεί μαζί με τη βεβαίωση ασφάλισης στο χώρο που επιθυμείτε άμεσα με courier, χωρίς καμία δική σας οικονομική επιβάρυνση.

Για τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Auto Protect Extra και Auto Protect Premium, απαιτείται προασφαλιστικός έλεγχος από εξουσιοδοτημένο από την Εταιρία μας πραγματογνώμονα, προκειμένου να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την αγορά τους. Στις περιπτώσεις αυτές, με την υποβολή της φόρμας αγοράς, καταχωρείται αίτηση ασφάλισης. Στη συνέχεια, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης θα έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών, προκειμένου να καθοριστεί ραντεβού.

Ειδικά για το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Auto Protect Extra, η αγορά μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τη διενέργεια προασφαλιστικού ελέγχου, ανάλογα με το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας του οχήματος. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου του οχήματος είτε πριν, είτε μετά την έκδοση του συμβολαίου.
Σημειώνεται ότι για την καταχώριση της αίτησης ασφάλισης δεν απαιτείται πληρωμή.

Μετά την πραγματοποίηση του προασφαλιστικού ελέγχου, θα ενημερωθείτε εκ νέου από το τηλεφωνικό μας κέντρο για την έκβαση της αίτησής σας. Με την ολοκλήρωση της αποδοχής της αίτησης από την Εταιρία μας, το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στην αγορά του ασφαλιστικού προγράμματος που έχετε επιλέξει.

Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να υποβάλλω για την ασφάλιση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας;

Το μόνο έγγραφο που απαιτείται είναι η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, την οποία μπορείτε να υποβάλλετε με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:


  • Ηλεκτρονική υποβολή αντιγράφου (jpeg – pdf κλπ) κατά την υποβολή της φόρμας αγοράς, πατώντας το κουμπί «Επισύναψη» και επιλέγοντας το αντίστοιχο αρχείο από τον υπολογιστή σας.

  • Αποστολή αντιγράφου με fax, στο 210 9099566. Η αποστολή μπορεί να γίνει εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ολοκλήρωση της αγοράς.

  • Αποστολή αντιγράφου ταχυδρομικά, στη διεύθυνση: ΕθνικήProtect, Λ. Συγγρού 103-105, ΤΚ 117 45, Αθήνα. Η ταχυδρομική αποστολή του αντιγράφου μπορεί να γίνει εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ολοκλήρωση της αγοράς.
Πως θα παραλάβω το ασφαλιστήριο συμβόλαιο - βεβαίωση ασφάλισης;

Εάν προχωρήσετε σε ασφάλιση του αυτοκινήτου σας μέσω της ιστοσελίδας μας και επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής πιστωτική κάρτα ή Internet Banking, με την επιτυχή ολοκλήρωση της πληρωμής εκδίδεται άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας με τη βεβαίωση ασφάλισης, το οποίο και σας αποστέλλεται σε μορφή pdf στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Μπορείτε άμεσα να εκτυπώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο - βεβαίωση ασφάλισης και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.


Εάν προχωρήσετε σε ασφάλιση του αυτοκινήτου σας τηλεφωνικά, θα παραλάβετε άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας από εταιρία courier που θα σας επισκεφθεί στο χώρο που επιθυμείτε, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Από πότε ισχύει η ασφάλιση μου;

Η έναρξη της ασφάλισης ξεκινά από την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς. Ειδικά για τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει μελλοντική ημερομηνία έναρξης εντός των επόμενων 30 ημερολογιακών ημερών. Σημειώνεται ότι ειδικά για το πρόγραμμα ProtectΠρολαμβάνω, οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου ενεργοποιούνται τρεις μήνες μετά την έναρξη ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Τι είναι ο προασφαλιστικός έλεγχος;

Ο προασφαλιστικός έλεγχος είναι η διαδικασία ελέγχου του προς ασφάλιση οχήματος από εξουσιοδοτημένο από την Εθνική Ασφαλιστική πραγματογνώμονα, η οποία απαιτείται για την αγορά των προγραμμάτων Auto Protect Extra και Auto Protect Premium.

Τι πρέπει να κάνω εάν χρειαστεί να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψετε στο εξωτερικό θα πρέπει να προμηθευτείτε το ειδικό Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (πράσινη κάρτα), το οποίο θα ζητήσετε καλώντας καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στο 18189 (+30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό). Εμείς θα φροντίσουμε άμεσα να σας το αποστείλουμε ταχυδρομικά στην διεύθυνση που θα μας υποδείξετε.

Με ποιο τρόπο ανανεώνεται το συμβόλαιο αυτοκινήτου μου και πως θα το παραλάβω;

Σύμφωνα με το νόμο 4261/2014 καταργείται η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου. Ανεξάρτητα με τον τρόπο που ασφαλίσατε το όχημά σας (είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε τηλεφωνικά) πριν από την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου σας θα λάβετε ταχυδρομικά, στην διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει, ειδοποιητήριο πληρωμής των ασφαλίστρων που αφορούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ασφάλισης. Εφόσον προχωρήσετε στην εξόφληση των ασφαλίστρων (με έναν από τους διαθέσιμους τρόπους που θα βρείτε στο πίσω μέρος του εντύπου) το αργότερο μέχρι την προτεινόμενη ημερομηνία πληρωμής ασφαλίστρου, όπως αυτή αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής, θα λάβετε ταχυδρομικώς το νέο συμβόλαιό σας -βεβαίωση ασφάλισης.

Για ποιο λόγο να επιλέξω τα προγράμματα ΕΘΝΙΚΗProtect;

Η Εθνική Ασφαλιστική η μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρία στην Ελλάδα, μέσω του ΕθνικήProtect σας προσφέρει σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης που καλύπτουν, με ιδιαίτερα ελκυστικούς οικονομικούς όρους, τις ασφαλιστικές σας ανάγκες. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες απευθύνεται στους σύγχρονους καταναλωτές που αναζητούν άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Ειδικά με τα προγράμματα ασφάλισης οχήματος ΕθνικήProtect απολαμβάνετε:

    1. Φροντίδα Ατυχήματος


Το ασφαλιστήριό σας, παρέχει 24ωρη φροντίδα ατυχήματος. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ειδικός συνεργάτης με ένα τηλεφώνημα θα βρεθεί δίπλα σας για να σας βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.

    2. Συνεργαζόμενα Συνεργεία


Μοναδικά προνόμια σε ένα ευρύ δίκτυο από συνεργαζόμενα με την Εθνική Ασφαλιστική συνεργεία. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

    3. Συμμετοχή στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού
Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα που θα βρείτε στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας ΕΘΝΙΚΗ Protect, ενότητα «Είμαστε στη διάθεση σας», να καλέσετε από σταθερό ή κινητό στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών 18189 (+30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό), καθημερινά όλο το 24ωρο ή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία click to call (ώρες λειτουργίας 09:00πμ – 21:00μμ).


Εθνική Web Pay

Powered by i-bank
Aρχική σελίδα Όροι χρήσης Προστασία προσωπικών δεδομένων Πληροφορίες για Cookies © Εθνική Ασφαλιστική 2012-2023

Να μην εμφανιστεί ξανά αυτό το μήνυμα
Είδος κάλυψης
This DIV is used to display coverages in the quotes pages (car and fire at the point of writing this).
Αποδοχή         Ακύρωση
Web Deal

ΕΩΣ -I0%

Έκπτωση έως 10%

Η προσφορά ισχύει για αγορές των πακέτων αυτοκινήτου Auto Protect Classic και Auto Protect Extra και η έκπτωση υπολογίζεται επί του μικτού ασφαλίστρου που διαμορφώνεται από το σύνολο των καλύψεών τους πλην της οδικής βοήθειας και της θραύσης κρυστάλλων (για το πακέτο Auto Protect Extra)