Συχνές ερωτήσεις

2ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώσω το συμβόλαιό μου κατά την έκδοσή του;
Μπορείτε να πληρώσετε άμεσα και με ασφάλεια τα ασφάλιστρά σας κατά την αγορά του συμβολαίου, επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής:

 1. Πιστωτική κάρτα Visa ή MasterCard εκδότριας τράπεζας με δυνατότητα επιλογής έως και 6 άτοκες δόσεις (ισχύει για την αγορά προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου). Για πιστωτικές κάρτες των τραπεζών ALPHA και EUROBANK ισχύει μόνο η εφάπαξ χρέωση.
  Η πληρωμή με χρέωση πιστωτικής κάρτας Visa ή MasterCard (εφάπαξ χρέωση ή σε έως 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις) μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά καλώντας στο 18189 ( +30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό).

Ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχετε επιλέξει, απαιτείται η συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας πληρωμής με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Σημειώνεται ότι για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας, απαιτείται να είστε εγγεγραμμένος χρήστης αυτών.
Με ποιους τρόπους μπορώ να εξοφλήσω την ειδοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων;

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4261/2014 καταργείται η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου. Ανεξάρτητα με τον τρόπο που ασφαλίσατε το όχημά σας (είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε τηλεφωνικά) πριν από την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου σας θα λάβετε ταχυδρομικά, στην διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει, ειδοποιητήριο πληρωμής των ασφαλίστρων που αφορούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ασφάλισης. Η εξόφληση των ασφαλίστρων μπορεί να γίνει:

 1. Στις συνεργαζόμενες τράπεζες:

  1. Με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού (μπορείτε να δείτε τον πίνακα των συνεργαζόμενων τραπεζών στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου πληρωμής ασφαλίστρου).
  2. Μέσω των ΑΤΜ’s (Απλά χρησιμοποιείτε την κάρτα αυτόματης ανάληψής σας έχοντας μαζί σας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων Αυτοκινήτου, ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του ATM).
  3. Μέσω internet (χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων. Αν συνεργάζεστε με την Εθνική Τράπεζα μπορείτε να βρείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας πλήρεις οδηγίες για το πώς μπορείτε μέσω iBank να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας. Σε περίπτωση που εξυπηρετείστε μέσω Web Banking οποιασδήποτε άλλης συνεργαζόμενης τράπεζας ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει η τράπεζα για τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής).
  4. Phone Banking (Μπορείτε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας απλά καλώντας στον ειδικό αριθμό που διαθέτει η συνεργαζόμενη τράπεζα την οποία και έχετε επιλέξει και ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας, όποτε εσείς επιθυμείτε, εύκολα και γρήγορα. Αν η τράπεζα που έχετε επιλέξει είναι η Εθνική Τράπεζα τότε μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για τα βήματα της συναλλαγής εδώ). Σε κάθε περίπτωση, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χρειάζεται ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής Αυτοκινήτου, που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.


 2. Με πληρωμή μετρητών στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ.

 3. Στα υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής:

  1. με πληρωμή μετρητών ή
  2. με χρέωση πιστωτικής κάρτας Visa ή MasterCard (εφάπαξ ή με 6 άτοκες δόσεις).

 4. Τηλεφωνικά καλώντας στο 18189 ( +30 2130318189 αν βρίσκεστε στο εξωτερικό), με χρέωση πιστωτικής κάρτας, εφάπαξ ή με άτοκες δόσεις.

 5. On line μέσω της υπηρεσίας Εθνική webpay:

  1. Με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα.
  2. Με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτα Visa ή MasterCard, εφάπαξ ή σε έως 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για πιστωτικές κάρτες έκδοσης ALPHA BANK και EUROBANK ισχύει μόνο εφάπαξ χρέωση.


Αναλυτικές πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους τρόπους πληρωμής αναγράφονται στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου σας.

Εθνική Web Pay

Powered by i-bank
Aρχική σελίδα Όροι χρήσης Προστασία προσωπικών δεδομένων Πληροφορίες για Cookies © Εθνική Ασφαλιστική 2012-2023

Να μην εμφανιστεί ξανά αυτό το μήνυμα
Είδος κάλυψης
This DIV is used to display coverages in the quotes pages (car and fire at the point of writing this).
Αποδοχή         Ακύρωση
Web Deal

ΕΩΣ -I0%

Έκπτωση έως 10%

Η προσφορά ισχύει για αγορές των πακέτων αυτοκινήτου Auto Protect Classic και Auto Protect Extra και η έκπτωση υπολογίζεται επί του μικτού ασφαλίστρου που διαμορφώνεται από το σύνολο των καλύψεών τους πλην της οδικής βοήθειας και της θραύσης κρυστάλλων (για το πακέτο Auto Protect Extra)